Info

Yin Yoga er en rolig form for yoga, hvor der arbejdes med bindevævet og med energien i kroppen. Det sker ved at holde stillingerne i 2-5 minutter og undervejs at holde fokus på åndedrættet. Stivhed i kroppen kan i høj grad stamme fra vores bindevæv, som omgiver både knogler, led, muskler og organer. Gennem Yin Yoga skaber vi plads for re-hydrering af bindevævet, så der opstår større bevægelighed, en følelse af lethed og mindre spændinger og smerter.  

De fleste stillinger i Yin Yoga er enten siddende eller liggende med nogle få undtagelser, hvor der også bruges bevægelse og flow. Yin Yoga kan beskrives som god kombination af at være udfordrende og afslappende på samme tid. De fleste stillinger er “back to basic”, så ingen ben på nakken eller andre krav om flexibilitet eller smidighed! Faktisk bør man går til Yin Yoga hvis man IKKE er smidig og flexibel.

Yin Yoga står i stor kontrast til det meste andet vi foretager os i dag, da der ingen krav er om performance eller stillingernes visuelle udtryk. Målet er at kunne mærke sig selv, trække vejret og være i stillingerne på en måde der ikke belaster dit nervesystem eller får dig til at spænde op de forkerte steder. Med tiden vil man opleve en meget gavnlig effekt af Yin Yoga nogle mærker kroppen igen, andre bliver afslappede, nogle får energi og alle får en oplevelse af meget større bevægelighed samt færre spændinger og smerter.

Yin Yoga er godt for den aktive sportsudøver, for den der har meget stillesiddende arbejde og rører sig for lidt, for dem der bruger deres krop hele dagen, for dem der er stressede og udkørte og for dem der trænger til at lande i kroppen igen altså for stort set alle.

Klik venligst her for at læse hele beskrivelsen